Tissengler og solnisser.   2 comments

Her er en kort fortelling jeg skrev i fjor sommer til bloggen min på vgb. Og egentlig har jeg litt lyst til å skrive slikt igjen (men jobbsøknader og slike frustrasjoner tar litt overhånd nå for tiden).  Så er den på nytt, til alle som ikke har lest den.

Tisseengler og solnisser

Drypp, drypp tenkte engelen mens tårene trillet nedover kinnene. Enda en dag, enda en sorg. Enda flere tårer trillet ned.

Enda en dag, enda en glede tenkte nissen, der sola lyste rundt han. Dagen var fin og varm, og var til hans store glede. Han hadde aldri opplevd noen store sorger, bare mindre som ble overskygget av de store gledene han kunne finne rundt omkring.

Mens nissen gikk rundt og trallet og sang, så han hørte han plutselig noen triste lyder. Lyder av gråt. Lyder av noen som er lei seg. Lyden av noen som prøver å la være å gråte, men som ikke klarer det.

Nissen fulgte etter lydene, og der inne blant alle trærne, der solen aldri helt strakk inn, så han noen. En engel: med stor vinger, og langt krøllete hår. Han hadde aldri sett en engel før, men hun var helt lik det han bestandig hadde sett for seg.

Han sto og lurte på hva han skulle gjøre. Skulle han gå bort og trøste, og prøve å spre glede som en solnisse skulle gjøre, eller skulle han snu og gå bort? Nissen sto i ro så lenge at føttene hanes sovnet. Engelen gråt like kraftig hele tiden. Hun hadde ikke merket han i det hele tatt.

Plutselig merket nissen at føttene hadde sovnet, og når han begynte å bevege seg kom det et plutselig brak. Han hadde helt uforsiktig tråkket ned på marka, og ikke sett kvisten som lå der. Engelen snudde seg, og så helt forskrekket ut men tårene fortsatt å renne.

Hva gjør du her? spurte engelen skarpt. Nissen så forskremt ut, og prøvde fortvilt å forklare at han gikk tur og hadde hørt henne gråte, og at han bare ville finne ut hvem som gråt og hvorfor.

Engelen klarte endelig å tørke tårene litt. Hun var ikke vant med noen brydde seg om hvorvidt hun gråt eller ikke. Hun var ikke vant til å bli lagt merke litt. Nissen satt seg ved siden av henne, og fortalte henne at hun ikke trengte å fortelle hva som var galt – med mindre det var det hun ville.

Hun ble overrasket – den lille vakre usynelige engelen som ingen la merke til. Aldri hadde noen sagt noe slik til henne før, og før hun viste ordet av det så øste hele historien ut. Hun tilhørte en av tisseenglefamiliene. De som sørger for at det regner. Men hun var den dårligste, og den som gjorde minst av seg, og dermed ble alt som ble gjort feil hennes feil. I dag hadde hun fått kjeft fordi hun ikke hadde sovet lenge nok, og fordi den perfekte storesøsterengelen hadde glemt å lukke slusene kvelden før. Det var hennes feil det også, selv om hun gjorde alle slike ting helt rett.

Derfor gikk hun hit for å gråte, og for å gjemme seg. Og engelen kunne ikke si sannheten til familien: at hun egentlig likte sola som solnissene sørget for, og at hun likte seg ute i naturen.

Det nissen lurte på var hvorfor hun satt her inne og gråt i stede for å være ute i solen. Engelen fortalte at hun ikke gjøre solen trist, bare fordi hun var det, og at det dermed ikke føltes rett å være ute i solen mens hun gråt.

Kom – sa nissen, så går vi. Hvor da? spurte engelen. Nissen bare ristet på hodet. Han var ikke helt sikker enda, en eller annen plass hvor kunne slippe å tenke mer på de triste tankene i dag i alle fall.

Reklamer

Posted 22. september 2008 by IborgLisa in Div. poster

2 responses to “Tissengler og solnisser.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Veldig fint. Likte at den usynlige engelen endelig fikk kontakt og spørsmål om hvorfor hun var lei seg. Veldig viktig å bry seg om de som ikke vises og høres så veldig godt bestandig. Flink er du

    Takk. Den ble skrevet ganske raskt i fjor sommer.

  2. Ble litt trist nu, snufser for tisseengelen.. men nissen gjør henne glad slik hun aldri har vært før…

    Skal æ bare overse sarkasmepunktumane? Fordi det gjør æ akkurat nu, så det så. Også vet æ kæm som er din nisse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: